Hoe kun je meedoen?

Wat fijn dat je geïnteresseerd bent in Christian Climate Action! Je kunt op allerlei manieren betrokken zijn bij ons. Hieronder hebben we ze voor je opgesomd. Mocht je nog een goed idee hebben, laat het dan vooral weten!

Voer actie met ons

Zoals je op onze actiepagina kunt zien, bestaan onze acties tot nu toe uit deelname aan geweldloze burgerlijke ongehoorzaamheidsacties van andere organisaties en vieringen, soms ook gelijktijdig aan acties. We snappen heel goed dat niet iedereen zich comfortabel voelt bij geweldloze burgerlijke ongehoorzaamheidsacties en we realiseren ons dat het risico kunnen lopen om gearresteerd te worden ook een vorm van privilege is. Gelukkig zijn er bij zulke acties ook altijd mensen achter de schermen nodig. Een blog daarover volgt heel binnenkort! Kun je niet wachten? Neem dan vooral alvast contact op met ons.


Word vrijwilliger

Heb je tijd over en een talent dat je graag zou willen inzetten voor CCA, laat het ons weten! Dan kunnen we samen met jou kijken wat mogelijk is. Ook tijdens acties is het fijn om extra vrijwilligers te hebben voor allerlei hand-en-span-diensten.


Meld je aan voor onze mailgroep

We hebben een mailgroep waarin belangrijke zaken gemaild worden, zoals acties waar we aan mee willen doen, interessante artikelen, maar ook borrels. Laten we hopen dat dat laatste snel weer kan!


Woon vergaderingen bij

Op dit moment komen we elke eerste dinsdagavond van de maand via videobellen bij elkaar. We merken dat het prettig is om elkaar regelmatig te zien. Hoewel we liever in het echt zouden afspreken, merken we ook dat digitaal afspreken voordelen heeft. We wonen verspreid door het hele land en zo is het voor iedereen haalbaar om aan te sluiten. De uitnodiging en de link wordt bijtijds in de mailgroep verstuurd. Voel je vrij om gewoon eens aan te sluiten, er is een klein groepje wat vrijwel altijd aansluit en een grotere groep van mensen die af en toe aansluit. De vergaderingen verlopen informeel en er is altijd ruimte voor wat persoonlijk contact.


Nodig ons uit bij jouw gemeente

We gaan heel graag in gesprek over de klimaatcrisis en waarom wij doen wat we doen. Neem daarom gerust contact op, dan bespreken we de mogelijkheden. Uiteraard kunnen we dit soort gesprekken op dit moment ook via videobellen doen. Als de ruimte groot genoeg is om op veilige afstand van elkaar in de (goed geventileerde) ruimte te zijn, kunnen we ook op locatie komen.


Volg ons op social media