Christelijke klimaatactivisten protesteren in Amsterdam: “De schepping gaat er echt aan”

Een dag nadat Jan in de podcast van CIP verscheen, werden Berthe en Sofie geïnterviewd door ditzelfde medium. Een verslaggever liep een paar uur met ze mee. Je leest het artikel hier.

“We komen bijeen, hier in de naam van de Eeuwige, die hemel en aarde gemaakt heeft, en niet loslaat wat zijn hand begonnen is. Oh Eeuwige, wees hier aanwezig. Om ons heen zijn geluiden, onder ons de aarde. We richten ons op jou God. Wees onze adem, wees onze lippen. Strek je vleugels over ons uit en over de hele blokkade. Wees hier aanwezig”, vangt Berthe het gebed vrijmoedig aan.

Vervolgens wordt er een kaars ontstoken. Dan volgt er een korte Bijbellezing waarin God als schepper van het dierenrijk en de natuur naar voren komt. Ze keren zich naar binnen om te kijken wat ze willen bewaren uit de schepping en delen dat met elkaar. Ze steken waxinelichtjes aan en zeggen een gebed. De christenen zingen midden op straat Kyrie Eleison en Laudate Dominum. Ze besluiten met het Onze Vader. Het heeft iets bijzonders, zo temidden van al het rumoer, en ik voel mij zeer op mijn gemak in deze eenvoudige, christelijke setting.