A12 Blokkade 6 april 2024 – verslag

😍 Wat een dag was het gisteren!

🌍 We begonnen met een moment van bezinning en gebed, om stil te staan bij de basis van waaruit we doen wat we doen.

βœ‹ Na een mooie, vrolijke mars door de stad om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van het bestaan van fossiele subsidies en dat daar een eind aan moet komen, stuitten we op een enorme politielinie die koste wat kost moest voorkomen dat wij de A12 op zouden stappen. Ook onze plannen B en C lukten niet.

πŸšΆβ€β™‚οΈ We lieten ons niet uit (of van?) het veld slaan, hebben onze route aangepast en zijn samen met XR Eindhoven naar de Tweede Kamer gelopen.

πŸ›‘ Voor de deuren van onze politieke machthebbers hebben we de weg geblokkeerd, om de urgentie van het beΓ«indigen van fossiele subsidies te benadrukken. De politie, hoewel ze voorbereid leken om ons te arresteren, koos ervoor ons van de weg te verwijderen zonder verdere stappen te ondernemen.

πŸ™ Nadat we op de stoep voor de Tweede Kamer met stoepkrijt onze boodschap nog maar eens hebben – ‘Stop fossiele subsidies!’ – ontstond een spontane ‘pray in’, waarbij iedereen diens motivatie deelde om deel te nemen aan onze strijd. Met toespraken, verhalen, gebeden en het zingen van het lied ‘Als alles duister is’ nam de dag weer een onverwachte, maar mooie en betekenisvolle wending.

🌟 Het was een dag vol actie, vastberadenheid en solidariteit. We blijven strijden voor toekomst na het fossiele brandstoftijdperk. We komen terug!